Nederland Bijenteelt hangt nog steeds af van vaste kamveven

Nederland Bijenteelt hangt nog steeds af van vaste kamveven

Bijenteelt is een vrij populair beroep in Nederland. Na de traditionele structuur en methode hebben de Nederlanders de praktijk behouden en het is nog steeds een essentieel onderdeel van hun economie. Hoewel sommige mensen het als een hobby blijven, voor anderen is het een manier van leven.

Nederlandse bijenteelt wordt vaak beschouwd als achterwaarts in vergelijking met de rest van de wereld, maar in werkelijkheid is het een interessante studie. Bijenstanders uit andere landen kunnen onderzoeken over de Nederlandse bijenteeltmethoden om ideeën en tips te krijgen voor hun eigen praktijk.

Voorheen was bijenteelt voornamelijk beperkt tot gebieden die boven de zeespiegel waren. Zelfs nu zijn de landen die uit de zee zijn teruggevorderd, niet de ideale plek voor een bos-bijenteeltpraktijk. Bijenteelt wordt beschouwd als ongeschikt voor de grootschalige landbouw die in deze gebieden voorkomt. Een groot aantal bijenstanders in Nederland gebruikt nog steeds vaste kamkorven, die niet de meest moderne bijenbouw zijn. In tegenstelling tot de meeste progressieve landen is Nederland niet afgeweken van de traditie. Er zijn een aantal redenen voor dit fenomeen.

Groter skeps:

De scheepjes die in Nederland voor bijenteelt worden gebruikt, zijn groter en ruimer dan de praktijken in Groot-Brittannië of andere plaatsen in Europa. Als gevolg daarvan zijn de bijen nooit minder dan de kamer, waardoor het een ideaal systeem is. Als u nieuw bent bij de bijenteelt, zijn zeefjes kunstmatig uit hout of rieten waarin de bijen hun eigen honingraat kunnen bouwen. Hun ontwerp is ingewikkeld en kan worden aangepast aan de behoeften van de bijenbezitter. De Nederlanders verkiezen het beoefenen van bijenteelt.

Geen broedziekten:

In Nederland zijn de bijenkorven minder kans om prooi te vallen voor ziekten die mogelijk zouden kunnen vallen. Het volledige gebrek aan broedziekten die uw gehele honingproductie kunnen schaden, maakt het onnodig dat een bijeboom zich verplaatst naar moderne methoden. Een van de sterkste prikkels om te vertrouwen op geavanceerde bijenteeltprocedures dan de voorouderlijke methoden is de angst voor ziekten. Aangezien dat uit de vergelijking voor de Nederlanders komt, hebben ze de voorkeur aan het gebruik van vaste kamkorven.

Skeps zijn meer draagbaar:

Grote gezondheidslanden liggen dicht bij bijen boerderijen in Nederland. Vanwege de nabijheid voelen veel bijenstanders geneigd hun bijen voor de lingstroming over te dragen. In zo’n situatie is het veel makkelijker om skeps te hebben dan in moderne korwe. De schepen zijn zeer draagbaar, en als bijenteur zul je geen problemen ondervinden om je zwerm bijen te verplaatsen van de ene plaats naar de andere.

Skeps bieden veiligheid:

De acarine ziekte is extreem gevaarlijk voor bijen. Een bijen-stam collectie die zeer geschikt was voor het creëren van bijenteelt, is ooit ongemakkelijk ontsnapt tijdens het ontstaan ​​van deze ziekte. Zo verkiezen de Nederlanders skeps om hun dierlijke bijen te beschermen tegen alle natuurlijke gevaren. De bijenmakers verkiezen de oude methode te volgen die zij binnenkunnen, in plaats van onnodig over te stappen naar een nieuwe.

Nederland bijeboeren houden echt het gezegde dat oud is goud. Voor hen zijn vaste kamkorven hier te blijven!