Waar te beginnen als je de bijenteelt wilt doen?

Waar te beginnen als je de bijenteelt wilt doen?

Wil je “bij busy” krijgen?

Bijenteelt is een avontuurlijke en zorgvuldige hobby die je kunt volgen. Het zorgt niet alleen voor een leuke passie, maar speelt ook een integraal onderdeel van het ecosysteem. Dat gezegd hebbende, dwingt de bijenteelt je om te worden gestructureerd en beheerd in je aanpak.

Het zou een goed idee zijn om hieraan te besteden als u een hobbyist of een eigenaar van een klein bedrijf bent met een assortiment bijenproducten. We hebben een aantal stappen vastgelegd die je kunnen helpen als rookie imker.

Het “Bee”-proces is bekend

Hoe maken bijen honing? Of ze nu in een natuurlijk nest leven of een door mensen gemaakte bijenkorf, ze vliegen naar de bloemen in de honger van nectar en stuifmeel die ze terugbrengen naar de kolonie. De nectar verandert in honing en pollen wordt voedsel voor de larven en de bijen zelf. Zodra je het proces hebt geassimileerd, begin je met het verzamelen van de essentie. Bijenbenodigdheden, netelroos, de bewonersbijen en hun onderhoud.

De Bee thuis kiezen

Voor het bijwonen van de bijen heb je een bijenkorf nodig, die in verschillende soorten is, afhankelijk van je schaal en het soort uitkomst dat je wilt bereiken. De meest gebruikte zijn de Ten-Frame Langstroth-bijenkorf en de Top Bar-nestkast.

Langstroth-kasten zijn opgestapelde frames die verticaal op elkaar zijn gestapeld om de korf te vormen, in tegenstelling tot de korf waarin de korf horizontaal is. Het broednest in Langstroth is onderaan met de honing erop, terwijl de bovenste balk meer comfortabele toegang heeft met het broedennest aan de achterkant en honing vooraf.

Bee benodigdheden

Als je eenmaal een huis voor bijen hebt gemaakt, heb je essentiële dingen nodig om het bij te houden. Deze benodigdheden zijn verkrijgbaar in winkels en ook online. Eerst krijgen we handschoenen voor handen, een sluier voor het gezicht en een bijenkleur als een beschermende uitrusting voor jezelf tegen de bijensteken. Voor de bijen heb je een roker nodig om ze te kalmeren, een bijenkorfhulpmiddel om bijenkorvendozen af ​​te breken, een schraper om overtollige was weg te schrapen en een ontkalker om honing uit je kam te laten ontsnappen.

Breng de bijen

Nadat je klaar bent met het installeren van je essentiële hygiënefactoren, is het tijd om de bijen binnen te brengen !! Je kunt een bestelling plaatsen voor bijenpakketten en een bijenkoningin afzonderlijk of een nucleaire kolonie bestellen die een al functionele broedplaats is voor bijen en de koningin.

Als beginner zul je ook rekening moeten houden met weersveranderingen, omdat bijen daarvan afhankelijk zijn. Houd rekening met de bijenteelttechnieken tijdens seizoensveranderingen in uw regio en u moet zeker zijn van de taak die u moet uitvoeren.

Als je van bijen houdt, van de natuur bent en een verschil wilt maken in de wereld, is bijenteelt een geweldige manier om het te doen. Het is een lonende carrière en je doet veel meer dan alleen geld verdienen met doen waar je van houdt. Natuurlijk, er zijn uitdagingen, maar we zijn er zeker van dat je ze allemaal leuk zou vinden!